La chiesa di Spalato, una volta salonitana, fondata da Doimo d'Antiochia, primo discepolo di Pietro apostolo, metropolitana primaziale della Dalmazia e di tutta la Croazia, aggregata alla basilica vaticana da Benedetto XIV, ora vescovile sotto gli auspici di Pio IX felicemente regnante, si rallegra per l'ingreso del giovane clero nel nuovo seminario - Manger, Petar ([s. n.], 1868)
O splitskoj crkvi, nasljednici one solinske, o njezinu vjekovnom statusu metropolitanske crkve za Dalmaciju i cijelu Hrvatsku, o vrijednim rimskim starinama u Splitu i važnim ustanovama, apel da se splitskoj crkvi vrati položaj nadbiskupije umjesto onog biskupije, na koji je degradirana.