O ustavu ugarskom i hrvatskom : može li se na Dalmaciju uporaviti : govor Nikole Tomažea : (preveden s talijanskoga). - Tommaseo, Niccolò ([Zadar : s. n. ], 1861)
O ustavnim pravima, o Dalmaciji: "sadašnji Dalmatinci jesu Hrvati ; te Dalmacija ima se učiniti Hrvatska".
Izv. stv. nasl.: Dello statuto Ungherese e Croato : se possa alla Dalmazia applicarsi.
Izv. oblik autorova imena: Niccolò Tommaseo.
Bibliografske bilješke uz tekst.