O ustavu ugarskom i hrvatskom : može li se na Dalmaciju uporaviti : govor Nikole Tomažea : (preveden s talijanskoga) - Tommaseo, Niccolò (s. n., 1861)
O ustavnim pravima, o Dalmaciji: "sadašnji Dalmatinci jesu Hrvati ; te Dalmacija ima se učiniti Hrvatska".