Statuti primorskih gradova i općina : bibliografički nacrt - Strohal, Ivan (Jugoslavenska akademija znanosti i umjetnosti, 1911)
Analizira bibliografijski (a ne sadržajno) statute dalmatinskih kopnenih gradova (Zadar, Šibenik, Skradin, Trogir, Split, Kotor, Budva), otoka (Krk, Cres, Rab, Pag, Brač, Hvar, Vis, Korčula), grada Dubrovnika i podređenih mu mjesta, statuta pisanih na hrvatskom jeziku, riječke, senjske i karlobaške statute te statute istarskih gradova i gradova Trsta, Tržića, Gradiške i Gorice.