Risposta all' opuscolo del sig.r Vincenzo Duplancich col titolo: "Della civiltà italiana e slava in Dalmazia" - Ljubić, Šime, povjesničar ([S. l. : s. n.], 1861)
Odgovor na brošuru "Della civiltà italiana e slava in Dalmazia" Vinka Duplančića.
Izv. oblik imena autora: Šime Ljubić.
Bibliografske bilješke uz tekst.
Keywords: Iredentizam -- Dalmacija; Dalmacija -- Politička povijest