Escursioni in Dalmazia - Nikolić, Emanuel (Zara : pisac, 1900)
Putopisne crtice po Sarajevu, Kaštelu Starom, Trogiru, Čiovu, Hvaru, Braču, Muću, Stobreču, Makarskoj i Biokovu, Bariju, Brindisiju, Kotoru i Boki kotorskoj, Herceg-Novom, Sniježnici i Pridvorju u podnožju, Čilipima. O kulturno-povijesnim znamenitostima, o flori, o geološkim osobinama, o povijesti posjećenih krajeva.
Izv. oblik piščeva imena: Emanuel Nikolić.
Prema piščevu predgovoru, djelo je izlazilo u novinama "Rassegna dalmata" ("Smotra dalmatinska").
Str. [3]: Predgovor / Emanuel Nikolić.