Zur bosnischen Frage : (eine Studie) - Bogović, Mirko (Agram : L. Hartman, 1880)
O "bosanskom pitanju" u međunarodnom svjetlu, o austrijskoj upravi i uvjetima u Bosni i Hercegovini za razvitku te dvije zemlje.
Pravo ime autora: Mirko Bogović.
Bibliografske bilješke uz tekst.