Gegen die Vereinigung Dalmatien mit Croatien, gelegentlich gegen die Slavisierung der deutschen und italienischen Provinzen Österreichs : eine historisch-kritische Studie - Lubin, Antonio ([Triest = Trieste] : G. Balestra, 1898)
Kritična studija protiv ujedinjenja Dalmacije s Hrvatskom, odnosno protiv slavenizacije te njemačke i talijanske austrijske provincije.
Autor je Antonio Lubin; Podatak o autoru iz Programma ginnasio di Zara 1904/5, str. 186.
Om. nasl. i nasl. na spor. nasl. str.: Contro l'annessione della Dalmazia alla Croazia, incidentemente contro la slavizzazione delle provincie tedesche e italiane dell'Austria : studio storico critico
Bibliografske bilješke uz tekst.
Tekst na tal. i njem. jeziku.
Keywords: Iredentizam -- Dalmacija; Dalmacija -- Politička povijest