Gegen die Vereinigung Dalmatien mit Croatien, gelegentlich gegen die Slavisierung der deutschen und italienischen Provinzen Österreichs : eine historisch-kritische Studie - Lubin, Antonio (G. Balestra, 1898)
Kritična studija protiv ujedinjenja Dalmacije s Hrvatskom, odnosno protiv slavenizacije te njemačke i talijanske austrijske provincije.