Storia delle cose successe in Dalmazia dalla dissoluzione del veneto governo aristocratico fino all'ingresso delle armi di S. M. Francesco II. Imperatore e Re - Michieli Vitturi, Radoš Antonio ([S. l. : s. n.], 1883)
O povijesnim događajima u Dalmaciji. Propašću Mletačke Republike 1797. godine dijele se mletački posjedi. Mirom u Campoformiju istočna obala Jadrana dolazi pod upravu Habsburške Monarhije. Nakratko, od 1806. do 1813. istočni Jadran se našao pod francuskom upravom, a nakon toga slijedila je tzv. Druga austrijska uprava, koja je trajala sve do 1918. godine. Razdoblje prve polovice 19. stoljeća u Dalmaciji obilježilo je vladanje Franje I. (1792.-1835.).
Str. 59-111: Appendice, sadrži posvete raznih gradova i popis obitelji pojedinih mjesta.
Izv. oblik imena autora: Radoš Antonio Michieli Vitturi.
Postoji i primjerak na sig. 99.031/7 uvezan uz Bullettino di archeologia.
Bibliografske bilješke uz tekst.
Sommario.
Keywords: Dalmacija -- Povijest; Dalmacija -- Politička povijest