Govor narodnog zastupnika dra Dinka Vitezića, držan dne 14. marca 1884. u Carevinskom vieću u Beču prigodom proračunske razprave - Vitezić, Dinko, političar (Naša sloga, 1884)
U povodu knjiga Paula Fambrija, La Venezia Giulia. Studii politico-militari. Venezia, 1880, o stanju u Istri, posebno o hrvatskom jeziku u javnom životu.