[Pogled na Zagreb] - Zasche, Ivan (1857)
Veduta Zagreba duž središnje horizontalne osi. U prvom planu tek naznačeni likovi ljudi i stoke, u drugom grad sa prepoznatljivim dijelovima Kaptola i Griča, u trećem masiv Medvednice.