[Pogled na Zagreb] - Zasche, Ivan (1858)
Veduta Zagreba gledana sa juga. U prvom planu livade sa likovima ljudi i stokom, u drugom duž čitave dužine prikaz grada sa prepoznatljivim dijelovima Kaptola (stara katedrala sa nadbiskupskom palačom i kulama), Griča, te izdanaka Donjega grada. Na horizontu masiv Medvednice. Čitava površina formata razdijeljena mrežastim rasterom.