[Ilustracija za Mladi kralj i druge pripovijesti Oscara Wildea] - Babić, Ljubo, slikar (1918)
Unutar pravokutnog polja ornamentiranog okvira s krunom po sredini gornjeg oboda, prikaz djeteta koje leži, položenog dijagonalno, sklopljenih očiju, umotanog u plašt ukrašen zvijezdama. Oko djeteta aureola, s lijeve strane dio stabalca i ptičji tragovi, a u pozadini nebo posuto zvijezdama.
Signature nema.
Naslov dao katalogizator.
Ilustracija za "Zvjezdana", str. 79. u pripovjetkama Oscara Wildea "Mladi kralj i druge pripovijesti", izišlima u Zagrebu, u nakladi Mirka Breyera, 1918.
Keywords: Tuš; Tempere