Monografia Verlicca e il suo distretto nel 1890 - Ćudina, Jakov (s. n., 1890)
Zemljopisni podaci o broju stanovnika, nadmorskoj visini, temperaturi, poljoprivrednim proizvodima, o izvoru Česma na Kozjaku i njegovoj ljekovitosti, o općinskoj palači, o manastiru Dragović i Cristoforu Kulišiću, koji je tamo pokopan, o vrličkoj spilji i o ruševinama antičkih i rimskih tvrđava na Cetini.