[Studije životinja : perad] - Iveković, Oton (1919)
Prikaz kokoši i purana različitih veličina, položaja tijela i glave, te vizura.
Crtež pripada tzv. 'Taborskom ciklusu' u kojem prevladavaju motivi životinja, Velikog Tabora, Klanjca i zagorskog pejzaža. Godine 1919. Iveković kupuje Veliki Tabor te tamo živi do 1935., kada seli u Klanjec gdje i umire 1939.
Literatura: Retrospektivna izložba Oton Iveković, Umjetnički paviljon u Zagrebu, urednik Lea Ukrainčik. Zagreb : Umjetnički paviljon, 1996.
Crteži s motivima iz Velikog Tabora su prvi puta predstavljeni u Salonu Ulrich u Zagrebu 1921. godine (izložbe su se redovito održavale do 1931. godine); katalog - http://dizbi.hazu.hr/object/view/aLo3c77npL [citirano: 15.9.2017.]
Desno dolje monogram olovkom: OI
Naslov i podnaslov dao katalogizator
Keywords: olovka