Bratstvo i jedinstvo - Maixner, Franjo, karikaturist (1950)
U prednjem planu stoje seljak i radnik okrenuti jedan prema drugome i rukuju se. U pozadini seljaka su oranice, a u pozadini radnika naziru se tvornički dimnjaci.
Desno dolje olovkom u boji: F. M., sredina gore temperom: BRATSTVO I JEDINSTVO
Na poleđini na gornjem dijelu papira bilješke tintom i olovkom.
Keywords: olovka; olovke u boji; tempere