Mandaliena pokornica Ivana Bunića Vučičevića, vlastelina dubrovačkoga - Bunić-Vučić, Ivan ([s. n.], 1849)
Djelo je nastalo u 17 stoljeću, a ispjevano je ijekavskim i ikavskim oblikom. Nadahnuto je biblijskim motivom Kristove muke, probraženjem grješnice Mandaliene, prvom objavom uskrsloga Krista ne svojim učenicima već upravo Mariji Magdaleni.