Ognjišar : pjesma Mihovila Pavlinovića. - Pavlinović, Mihovil (U Zadru : [s. n.], 1865)
Mit o Prometeju (Ognjišaru) živi u pričama mnogih naroda. Autor ga u ovom djelu donosi u obliku narodne pjesme.
Bilješke: str. [25]-32.