Urota Zrinsko-Frankopanska - Kumičić, Eugen, st. (Zagreb : Knjižara L. Hartman (Kugli & Deutsch), 1893)
Povijesni roman iz hrvatske povijesti 17. st. o pobuni Petra Zrinskog i Frana Krste protiv tuđinskoga austrijskog cara.
Izv. oblik imena autora: Eugen Kumičić.
P. o.: "Dom i sviet" ; god. 5-6, 1892-1893.