Dva dokumenta iz dubrovačke i poljičke republike - Bjelovučić, Nikola Zvonimir (U Zagrebu : [s. n.], 1913)
Prvi je dokument povelja kapetanu Nikoli Bjelovučiću god. 1806. za slobodno brodarenje, a drugi o primanju obitelji Haraši-Filippi u poljičke plemiće god. 1805.
P. o.: "Starina" Jugoslovenske akademije znanosti i umjetnosti ; knj. 34.
Tekst na hrv. i na lat. jeziku.
Keywords: Dubrovačka Republika -- Povijest -- Novi vijek -- Povijesni izvori; Poljička Republika -- Povijest