Moja poruka Srpskoj akademiji - Dabinović, Antun (Pariz : [vlast. nakl.], 1931)
Odgovor na kritiku Jovana N. Tomića koja je izišla u Godišnjaku Srpske kr. akademije za god. 1929.
Izv. oblik imena autora: Antun Dabinović.
Keywords: Historiografija -- Politička povijest -- Mletačka uprava -- Općine -- Gospodarska povijest -- Pomorstvo -- Trgovina -- Vojna povijest -- Turska osvajanja -- Uskoci -- Gusari -- Crkvena povijest -- Pravoslavlje -- Patrijarh -- Svećenstvo -- 12-18. st. -- Boka Kotorska -- Kotor -- Paštrovići -- Grbalj -- Crna Gora -- Povijesni pregled -- Polemika