Porajmos : zamolčani genocid nad Romi = Porrajmos : the withheld genocide ot the Roma - Klopčič, Vera; Bedrač, Marjetka (Maribor : Center judovske kulturne dediščine Sinagoga, 2015)
Summaries.
Sadrži: Porajmos - zamolčani genocid nad Romi / Vera Klopčič, Marjetka Bedrač -- Zgodba Gizele Horvat / Sandi Horvat -- Genocid nad Romi v preteklosti, anticiganizem v sedanjosti / Vera Klopčič -- Ponižani, razžaljeni, umorjeni in zamolčani / Marjan Toš -- Romi na Hrvaškem v drugi svetovni vojni / Filip Škiljan -- Tolerantna Mladina: raziskava o diskriminaciji Romov v Sloveniji in na Hrvaškem / Ana Bračič -- Porajmos - zamolčana preteklost / Urša Valič.
Bibliografija: str. 81-87 i bibliografske bilješke uz tekst
Keywords: Romi - progon - Slovenija - Drugi svjetski rat - zbornik -- Romi - progon - Hrvatska - Drugi svjetski rat - zbornik -- Romi - diskriminacija - Hrvatska - zbornik -- Romi - diskriminacija - Slovenija - zbornik -- Romi - genocid - zbornik -- nacionalne manjine - Romi - Slovenija -- nacionalne manjine - Romi - Hrvatska