Starohrvatska spomenička baština - rađanje prvog hrvatskog kulturnog pejzaža : zbornik radova znanstvenog skupa održanog 6-8. listopada 1992., [Zagreb] - Jurković, Miljenko (Exegi monumentum. Znanstvena izdanja ;, 1996)
Zbornik radova znanstvenog skupa održanog 6-8. listopada 1992. Prilozi su interdisciplinarni, s temama povijesti, povijesti umjetnosti, arheologije i književnosti za razdoblje od doseljenja Hrvata do kraja 11. stoljeća. (izvor Crosbi)