Baršunaste priče : antologija češke kratke priče - Křesadlo, Jan (Biblioteka Profil živi jezici, 2005)
Niz od devetnaest autora i njihovnih priča, koliko ih sadrži ova antologija, zaokružuje razdoblje od početka devedesetih godina prošlog stoljeća pa sve do današnjih dana. Iako su pri uvrštavanju imali prednost mlađi autori (Václav Chochola, Karel Kuna, Tobiáš Jirous), izbor se "protegno" i na neke starije pisce koji su svoje tekstove mogli objaviti tek u devedesetima (npr. Jiři Kratochvil I Jan Křesadlo). U nastojanju da se pri selekciji tekstova i autora uzme u razmatranje cjelovita suvremena češka pripovjedna produkcija, ne zanemarivši pritom činjenicu da je forma kratke priče u suvremenoj češkoj prozi manjinski žanr u odnosu na duže prozne tekstove, sastavljači su pokušali predstaviti svu tematsku, stilsku, narativnu i ostalu raznolikost kojom je češka pripovijetka obilježena.