Klasici modernizma - Sepčić, Višnja (Biblioteka L : izdanja Zavoda o književnosti Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, 1996)
Područja su zanimanja Višnje Seščić, predavačice moderne engleske i američke književnosti na Odsjeku za anglistiku Filozofskog fakulteta u Zagrebu, problematizacija modernog romana, suodnosi engleske i hrvatske književnosti, intertekstualna istraživanja. Ova vrijedna knjiga sustavno razmatra klasike modernizma: ranog Joycea, Virginiju Woolf, Lawrenceove "Zaljubljene žene", Krležin "Povratak Filipa Latinovića" u paraleli s Lowrijevim romanom "Pod vulkanom".