Dizajn i zločin : (i druge polemike) - Foster, Hal (Biblioteka Ambrozija / V.B.Z. ;, 2006)
Knjiga predstavlja polemički prikaz recentnih promjena u kulturalnom statusu arhitekture i dizajna te umjetnosti i kritike na Zapadu. Prvi dio, koji se usredotočuje upravo na arhitekturu i dizajn, sastoji se od kratkih izvještaja, dok se u drugom dijelu autor usmjerava na discipline i institucije vezane za umjetnost. Prema riječima samog autora, njegov je glavni cilj ukazati na kritičke mogućnosti danas i zastupati "nazaustavljivu pristranost prema alternativnom".