Rimska ruralna arhitektura Istre u kontekstu ekonomske i socijalne povijesti : doktorski rad - Bulić, Davor; Matijašić, Robert; Filozofski fakultet (Zadar) (Zadar, 2014)
Summary
Na vrhu nasl. str.: Sveučilište u Zadru, Odjel za arheologiju, Poslijediplomski studij Arheologija istočnog Jadrana
Bibliografija: str. 370-409.
Keywords: rimska arhitektura; doktorska disertacija; Istra - arheološka nalazišta; rimske vile; ljetnikovci; gospodarski kompleksi; stambena arhitektura; centurijacija; pulski ager; porečki ager; antička ekonomija; gospodarstvo; maslinarstvo; keramičarske radionice; arheološka topografija