Crv i robak u pragmatici i frazeologiji - Pintarić, Neda (Array, 2014)
U radu se analiziraju hrvatski i poljski pragmafrazemi sa sastavnicom crv i robak njihovi ekvivalentni i neekvivalentni oblici i značenja (crvuljak, crvić, crvak ; fraz. crv sumnje ili buba u uhu ; pragmatički crv dobiva negativno značenje pa se za pozitivno značenje mora pretvoriti u deminutiv i hipokoristik bubica). U poljskom jeziku osim osnovnoga značenja kukca robak u frazeologiji dobiva preneseno značenje grižnje savjesti (u frazemu zalać robaka sa značenjem napiti se od muke (jada, žalosti)).