The survey of manuscript collections on the internet - Salopek, Željka (Array, 2014)
Ne samo za paleografa ili klasičnog filologa koji se bavi proučavanjem grčkih i latinskih rukopisa nego i za druge znanstvenike kojima su podaci iz rukopisa potrebni za rad, kao i za studenta ili učenika, objavljivanje rukopisa na internetu od velike je pomoći i važnosti. Informatička tehnologija danas pruža puno bolji i brži pristup dokumentima i informacijama o njima. Dostupnost rukopisa tako postaje sve manji problem, a njihova preglednost sve bolja. Na primjerima odabranih zbirki digitaliziranih rukopisa sudionici radionice upoznati su s njihovim pretraživanjem i pregledavanjem digitalnih faksimila.