Biblijski intertekst u Batinama do oltara don Ante Bakovića - Čolak, Beat (Array, 2014)
Književno djelo Batinama do oltara potresna je autobiografska pripovijest katoličkoga svećenika don Ante Bakovića u kojoj su iznesena brojna sjećanja na nevolje proživljene u burnome vremenu nakon Drugoga svjetskog rata. U ovome radu najprije se razmatraju osobitosti i učinci autobiografskoga diskursa, a zatim se djelo postavlja u kontekst političkoga zatvoreništva tijekom komunističke Jugoslavije. Najviše pozornosti posvećeno je analizi biblijskoga interteksta, od isticanja načina inkorporacije biblizama pa do sagledavanja funkcija i posljedica njihove uporabe. Na kraju, djelo je razmotreno i kao romans