Jednostki frazeologiczne w ujęciu leksykograficznym i przekładowym - Vidović Bolt, Ivana (2014)
Unatoč jasno postavljenim ekvivalencijskim postulatima, autori rječnika kao i prevoditelji moraju od njih odstupati. Na primjerima obrađenima u mrežnom Poljsko-hrvatskom frazeološkom rječniku kao i prevedenim djelima pokazuju se načini prevođenja frazema ekvivalentom ili njegovim približnikom.