Semantičko polje ružnoća / brzydota u hrvatskoj i poljskoj frazeologiji - Hrdlička, Miroslav (Array, 2014)
Analiza frazema koji pripadaju semantičkom polju ružnoće pokazuje raznolikost značenja kao i njihova podrijetla. Posebno se ističe skupina pejorativno obilježenih frazeoloških jedinica.