Ara pacis between Augustus and Josef von Sternberg - Milićević Bradač, Marina; Rafaelić, Daniel (2014)
Kada je 1937. godine producent Aleksandar Korda otkupio od Roberta Gravesa prava na filmsku ekranizaciju njegovog romana Ja, klaudije, režiju je odlučio povjeriti Josefu von Sternbergu. Film nikad nije dovršen, no sačuvane sekvence filma svjedoče o vezi između von Sternbergove estetike i scenografije koja je riješena repliciranjem, modificiranjem i distorzijom Augustove Arae Pacis.