Ja, Europljanin: kulturna reprezentacija Hravtske na putu u Europsku uniju - Potkonjak, Sanja (Array, 2014)
Ovaj rad se bavi načinima institucionalne i spontane samoreprezentacije Republike Hrvatske na putu u Europsku uniju. Utemeljen je na etnografiji programa EU bus Hrvatska koji je 2007. godine pokrenula Delegacija Europske Unije u Republici Hrvatskoj. Etnografsko istraživanje obuhvaća izvedbu programa u raznim hrvatskim gradovima te završni događaj identitetnog oslikavanja Republike Hrvatske u osvit simboličkog pristupanja Europskoj uniji ostvaren u službenom programu svečane proslave. Rad propituje strategije reprezentacijskih odgovora, to jest kontrareakcija na simboličke poticaje „susreta“ Hrvatske i Europske unije tijekom procesa pristupanja.