Više od stoljeća neprekinuto trajanje javne manifestacije - Černelić, Milana (Array, 2014)
Riječ je o ulomku iz izlaganja autorice na znanstvenom kolokviju koji je održan u Subotici 2012. godine u organizaciji Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata, u kojemu se daje osvrt na objavljene radove srpskih i hrvatskih etnologa koji su pisali o dužijanci te daje kritički osvrt na iste.