Arhivska pedagogija - Stančić, Hrvoje (Array, 2014)
Izlaganje na temu Arhivska pedagogija sastojat će se od dva dijela, teorijskog i praktičnog. U teorijskom dijelu predstavit će se pojam arhivske pedagogije i kako se ona različitim odgojno-obrazovnim aktivnostima ostvaruje u svijetu. Također će se prikazati i odgojno- obrazovna praksa državnih arhiva u Hrvatskoj te predložiti niz konkretnih mjera i postupaka kojima bi se arhivska pedagogija mogla razvijati u Hrvatskoj. Naglasit će se da se arhivskom pedagogijom može ostvariti međusobno povezivanje arhiva i odgojno-obrazovnih institucija što može značajno pridonijeti osvješćivanju važnosti i vidljivosti arhiva u društvu. U praktičnom dijelu izlaganja, sudionici radionice će dobiti zadatak vezan uz aktivnosti i mogućnosti arhivske pedagogije u instituciji u kojima rade.