Nakladnička djelatnost Hrvatskog knjižničarskog društva : uloga u obrazovanju knjižničara - Hebrang Grgić, Ivana (Array, 2014)
Hrvatsko knjižničarsko društvo ima dugu nakladničku tradiciju, Vjesnik bibliotekara Hrvatske izlazi neprekidno od 1950., a prva knjiga objavljena je 1966. U izlaganju se prikazuju rezultati istraživanja u dva dijela. Prvi analizira broj objavljenih i prodanih publikacija po godinama i po vrsti te učestalost korištenja elektroničkih publikacija. Drugi dio analizira popise literature u programima za obrazovanje knjižničara.