Kako premostiti vrzel med znanostjo in trgom ali o dodani vrednosti študija (zagrebške) slovenistike - Latković, Ivana (Array, 2014)
Glede na sodobne tendence iz širšega družbenega konteksta (od diktata dobičkonosnosti do bolonjske reforme) so v prispevku prikazani nekateri aspekti današnje situacije v slavistiki s posebnim poudarkom na študiju slovenistike. Poleg tega si prispevek prizadeva analizirati koncepte in modele univerzitetne slavistike kot tudi možne načine njenega nadaljnjega delovanja.