Šenoin prijevod libreta opere "Faust" Charlesa Gounoda - Pavlović, Cvijeta (Array, 2014)
Gounodova oprea "Faust" svoju je zagrebačku premijeru imala 1873. g. pod redateljskom palicom Josipa Freudenreicha te dirigentskom palicom Ivana Zajca, a u prijevodu Augusta Šenoe. Nakon traduktološke analize, tekst se usredotočuje na povijesne odredbe u kojima se Šenoa opredijelio za jasno određene metode. Istraživanje potom osvjetljuje moguće probleme i novosti u atribucijama. Šenoina opredjeljenja ilustriraju supostojanje samo na prvi pogled isključivih komponenata stilskopovijesnih i kulturoloških segmenata, a povijesni kontekst i kronološka tablica otkrivaju značaj te prve izvedbe francuskoga "Fausta" na hrvatskome jeziku.