Projekt InterPARES Trust - Stančić, Hrvoje (Array, 2014)
Autor predstavlja međunarodni projekt InterPARES Trust (iTrust) – Trust and Digital Records in an Increasingly Networked Society (2013-2018) i početak istraživanja u koja je uključeno 24 istraživača iz osam eminentnih institucija u Republici Hrvatskoj. Na projektu će se istraživati pitanja dugoročnog očuvanja povjerenja u elektroničke zapise, njihove autentičnosti, vjerodostojnosti, integriteta i konteksta u IT okolini koja se neprestano mijenja. Projektom će se predložiti potrebne promjene na međunarodnoj i nacionalnoj razini koje će biti potrebno provesti kroz zakonsku regulativu, pravilnike, preporuke i primjere dobre prakse kako bi se elektronički zapisi dugoročno očuvali i kako bi oni tijekom cijelog vremena čuvanja bili od povjerenja za sve korisnike. Intencija projekta je, također, uključiti studente diplomskog i doktorskog studija u izrazito međunarodna istraživanja. Na projektu iTrust sudjeluje više od 70 partnerskih institucija iz cijeloga svijeta.