Ab excessu divi Augusti - the fortunes of Augustus on the occasion of the 2000th anniversary of his death - Milićević Bradač, Marina (Array, 2014)
Tekst je opširan prikaz tretmana cara Augusta u povijesnim tekstovima od kasne antike, preko srednjeg vijeka i renesanse do modernog vremena. Posebna pažnja posvećena je poznavanju antičkih pisaca u srednjem vijeku i renesansi.