Prijevodi i odjeci suvremene slovenske proze u Hrvatskoj - Latković, Ivana (Array, 2014)
U radu je prikazana hrvatska recepcija suvremene slovenske proze od 2000. godine naovamo s posebnim naglaskom na prijevode i njihov odjek u široj čitateljskoj javnosti. Istovremeno, u radu se nastoje istražiti najučestaliji tipovi recepcije, kao i mediji njezine realizacije. Istraživanje pokazuje da je suvremena slovenska proza najzastupljenija na internetskim književnim portalima i u dnevnoj publicistici.