Bibliografski opis neknjižne građe prema odredbama objedinjenoga izdanja ISBD-a - Barbarić, Ana (2014)
U izdanju Međunarodnoga saveza knjižničarskih društava i ustanova (International Federation of Library Associations and Institutions – IFLA) objavljeno je 2011. godine objedinjeno (konsolidirano, ujednačeno) izdanje Međunarodnoga standardnoga bibliografskog opisa (International Standard Bibliographic Description – ISBD) čiji se prijevod u izdanju Hrvatskoga knjižničarskog društva očekuje 2013. Novouvedena Skupina 0: Oblik sadržaja i vrsta medija najveća je novost koju donosi objedinjeno izdanje iz 2011. kao prvo izdanje ISBD-a koje broji devet skupina bibliografskog opisa. U radu će se predstaviti Skupina 0 uključujući izraze za bilježenje oblika sadržaja i vrste medija različitih kategorija neknjižne građe. Slijedi osvrt i na preostale skupine objedinjenoga izdanja ISBD-a s ciljem ukazivanja na određene novosti u izradbi bibliografskog opisa za različite kategorije neknjižne građe.
HRV