Politika pamćenja u hrvatskoj i makedonskoj drami devedesetih - Baković, Ivica prevoditelj (Array, 2014)
U hrvatskom i makedonskom društveno-političkom kontekstu kraja 20. stoljeća kolektivno pamćenje postaje jedan od središnjih problema obiju kultura. Kazalište, kao kulturni sustav, te drama kao jedna od karika što povezuju kazalište i književnost, oduvijek sudjeluju u procesu uspostavljanja kolektivnog pamćenja te ga uvijek iznova problematiziraju i preispituju. S obzirom na navedeno, u radu će se analizirati odnos prema kolektivnom pamćenju i nacionalnoj povijesti u izabranim hrvatskim i makedonskim dramskim tekstovima iz devedesetih godina 20. stoljeća.