Primjena metode Bones for life / Kosti za život u nastavi tjelesne i zdravstvene kulture na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu - Fučkar Reichel, Ksenija (Array, 2014)
Redovita tjelesna aktivnost (vježbanje, trening) potiče u organizmu niz pozitivnih adaptacijskih promjena koje doprinose povećanju funkcionalnih sposobnosti, unapređenju zdravlja i kvalitete života. U nastavi TZK neophodna je prilagodba programa prema individualnim potrebama svakog studenta. Na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu provodi se program vježbanja koji omogućuje provedbu prilagođene nastave Tjelesne i zdravstvene kulture za studente s invaliditetom ili problemima pokretačkog sustava uslijed sportskih povreda ili nezgoda. U zadnje dvije godine na našem fakultetu koristi se novi program vježbanja kojim se mogu baviti svi studenti bez obzira na njihovo funkcionalno stanje i sposobnosti. Taj program našim studentima je možda bliži i zanimljiviji zbog njihovog opredjeljenja prema prirodnim znanostima jer se u ovom programu primjenjuju zakoni fizike u pokretu budući da je svaki pokret našeg tijela određen fizičkim parametrima: težinom, prostorom i vremenom.