Adinaton u animalističkoj frazeologiji - Vasung, Ana (Array, 2014)
U radu se kao jedan od mehanizama frazeologizacije analizira stilska figura adinaton u zoonimskim frazemima dvaju srodnih jezika – bugarskom i hrvatskom. Nad prikupljenim je korpusom provedena semantička analiza koja uključuje tumačenje motiviranosti frazema i simbolike zoonimske sastavnice te kontrastivna analiza koja pokazuje sličnosti i razlike između bugarskih i hrvatskih zoonimskih frazema.