Analogije u filmu Spaljivač leševa Juraja Herza - Ivačić, Matija (Array, 2014)
U izlaganju se problematiziraju analogije, kao postupci autorske stilizacije, u filmu Spaljivač leševa (1968) redatelja Juraja Herza. Ove autorske intervencije imaju funkciju izravnog komentara, doprinose specifičnoj, vrlo često morbidnoj atmosferi filma te utječu na gledalačko iskustvo.