Tehnike ukrašavanja kasnorimske keramike na nekoliko primjera iz Vinkovaca - Roksandić, Danijela (Array, 2014)
Tijekom zaštitnih arheoloških istraživanja 2007. godine u Vinkovcima (Glagoljaška b.b.), osim rimske arhitekture i jamskih objekata pronađena je veća količina keramičkog materijala. Ustanovljeno je da dio nalaza pripada razdoblju 5. i 6. stoljeća te se može vezati uz jednu od faza gepidske dominacije na području Vinkovaca.