Kako preživi narod: etnografije nezaposlenosti - Škokić, Tea (Array, 2014)
Etnografije nezaposlenosti i/ili preživljavanja u vremenu ekonomske krize tema su interesa autorica u kontekstu mogućnosti angažirane etnologije. Uglavnom nudeći teze kako će se ljudi snaći i preživjeti svaku pa i ekonomsku krizu, ove etnografije nerijetko kriju u sebi zamku darvinističke logike, one logike koja reprezentira "narodno lukavstvo" i sposobnost da se "izigra" i "nadmudri" svaki sustav. Propitujuće etnografski posao u vrijeme nezaposlenosti autorice nastoje ponuditi neke metodološke i etičke smjernice na razmeđu njegove deskriptivne, angažirane, konzultatnteske i debatne uloge.